27. ožujka 2019.

Proljeće je, pripremite svoju kožu za komplimente

I mala djeca znaju da priroda počinje da cvjeta s prvim danom proljeća. Ne samo priroda, nego i sve prirodno šta ima u njoj, uključujući i čovjeka. Nema tu ništa čudno. I mi smo, kao i biljke, prirodni organizmi, pa je sasvim logično da “procvjetamo” u suživotu i saradnji s prirodom. To je najmanje što možemo očekivati ukoliko se posvetimo sebi u smislu brige o tome da naš organizam bude nahranjen, njegovan i hidratiziran.

Kada u ove svrhe koristite prirodnu i ljekovitu kozmetiku, znajte da dobijate najbolje od oba svijeta. Dobijate pomoć od Majke Prirode, ali i ljudski dodir i znanje potrebno za prikupljanje i kombiniranje ovih proizvoda čije su recepture nekad bile obiteljske tajne, čuvane od javnosti stotinama godina. Tajne više nema. Sva ljekovita svojstva raznih biljaka i minerala postala su nam dostupna u proizvodima prirodne kozmetike, kako u svijetu, tako i u našoj državi.

Kad smo kod naše države, vašoj pažnji možemo preporučiti jedan od popularnijih brendova prirodne kozmetike na našem tržištu. Radi se o Prirodnoj kozmetici Gloria, koja je nastala na hercegovačkim poljima smilja, kao rezultat stučnog znanja, vizije i predanog rada mlade poduzetnice Glorie Galić Volarić. U proizvodima Zlatne kolekcije ovog brenda možete pronaći sve što će vam biti potrebno da probudite vašu kožu iz zimskog zna i date joj jedinsvenu priliku da, zajedno sa vama, procvjeta ovog proljeća.

Zlatna kolekcija je u potpunosti bazirana na esencijalnim uljima ljekovitog smilja, uz pažljivo odabrane i dozirane brojne prirodne dodatke koji su prerađeni tek toliko da bi bili prihvatljivi za svakodnevnu praktičnu upotrebu. Uzmemo li u obzir da su esencijalna ulja prirodni proizvod metabolizma biljaka i tretiraju se kao njihov tekući imuni sistem, možemo zaključiti da njihovo korištenje u bilo kojem obliku ima djelotvoran uticaj i na naš imuni sistem takođe.

Jedinstvene recepture za borbu protiv različitih nedostataka kože u obliku dnevne, noćne i hijaluronske kreme, te pilinga za lice i seruma, izrađene su u potpunoj saradnji s prirodom i savršen su saveznik u nastojanju da vaša koža uvijek bude prirodno lijepa. Jer, kad radimo u skladu s prirodom, a ne protiv nje, tada i priroda radi u našu korist. Nakon toga, jedino nam preostane da se nosimo sa komplimentima koji nas zasipaju sa svih strana i koji kažu da blistamo i da smo iznenada procvjetali. Jeste li spremni?

Podijelite