8. studenoga 2018.

Gloria – receptura za vječnu mladost

U okviru kozmetičke industrije, godišnje se troše milioni kako bi se ostvarila obećanja i ispunile želje žena širom svijeta da uživaju u “vječnoj ljepoti”. A najjednostavnija, najsigurnija i najjeftinija rješenja se zapravo kriju u prirodi.

Zbog činjenice da je i sama priroda ponekad nepredvidljiva, na nama je da se ponašamo odgovorno prema darovima koje nam pruža. Tu nepredvidljivost najčešće demonstrira sunce. Znamo da izlaganje suncu utiče na stvaranje vitamina D, koji je neophodan za naše zdravlje, ali u isto vrijeme sunce može biti i jako štetno za našu kožu. U ovom primjeru vidimo kako je priroda ujedno i problem i rješenje. Kada uticaju sunca dodamo i protok vremena, pored nastajanja bora i suhoće kože, dođemo i do prvih staračkih pjega, koje su najvidljiviji dokaz koliko se naša koža mijenja kako godine prolaze. Koža koja stari postaje tanja i gubi masnoću, pa zbog toga izgleda manje ispunjena i glatka. Potkožne strukture, naročito vene i kosti, postaju sve više vidljive, dok manji intenzitet znojenja dovodi i do suhoće kože. Postaje više nego očigledno da našoj koži treba sve više i više vremena da se oporavi od štetnih uticaja i raznih povreda.

Međutim, ove promjene mogu se drastično odgoditi ukoliko počnemo praktikovati odgovorniji pristup njezi naše kože. Tako naprimjer, ako zimi planiramo skijaške avanture na planini, trebamo imati na umu da sunce u kombinaciji sa hladnim zrakom može ostaviti opekline na našem licu. Ali, prema zaključku s početka ovog teksta, znamo i to da je za ovaj problem opet rješenje sunce. I to Zlatno sunce. Tako, naime, još od antičkih vremena zovu biljku koju nam je priroda darovala kao jedan od najčudotvornijih lijekova za našu kožu. Na našim krajevima, ta biljka je poznatija kao smilje i možemo je pronaći u Hercegovini.

S namjerom da ljekovita dejstva darova prirode budu što dostupnija velikom broju žena, glavni saveznik anti-age industrije – ljekovito smilje, može se pronaći u prirodnoj kozmetici Gloria.

Zbog sadržaja i učinka, Gloria Zlatna kolekcija kompletno bazirana na smilju je savršen izbor za sve tipove kože. Vaša će koža izgledati vječno mlada, a i vi zajedno s njom. Za optimalan rezultat i blagostanje vaše kože, pratite sljedeće korake:

Piling za lice – dubinski će nahraniti, te ukloniti sve nečistoće i nepravilnosti s vaše kože.
Zlatni serum – sedam bogatih hladno prešanih ulja smanjiće crvenilo, otkloniti ožiljke i bore, te dubinski nahraniti najtananije slojeve epiderma.
Dnevna (posebno odgovara normalnoj i suhoj koži) ili hijaluronska krema (posebno odgovara mješovitoj i masnoj koži) – vašoj koži će pružiti potrebnu hidratizaciju, spriječiti nastanak novih bora, te zahvaljujući svojoj idealno kremastoj teksturi popuniti filere u kožu.
Noćna krema (posebno odgovara veoma isušenoj koži) – vratiće sjaj vašem licu i dubinski nahraniti kožu, a preko noći će djelovati na bore, depigmentaciju i kuperoznost kože.

Podijelite