10. travnja 2018.

Influenserice kažu DA smilju – izvoru mladosti prirodne kozmetike

Već duže vrijeme po dozu inspiracije za svakodnevne životne rutine odlazimo na društvene profile naših influensera, koji su malo po malo postali naša neiscrpna inspiracija za sve, od ishrane, make up trikova, do uopšteno životnog stila. U posljednje vrijeme primijetili smo da je sve veći fokus na prirodnoj kozmetici, pa tako nisu izuzeci ni što ih naše bh. dame sve više koriste u svojim jutarnjim i noćnim rutinama.

Pitali smo Ernu Saljević (@divaisback) i Sarah Čerkez (@zapeljiva_lolita) da li i u kolikoj mjeri vjeruju prirodnoj kozmetici, te da nam otkriju trik za tako blistavu i mladoliku kožu!

“Nisam čitala sastojke većinskih proizvoda koje sam koristila, ali, osluškujući moju kožu i kako je počela reagovati, tu naviku sam počela mijenjati! Prednost dajem etiketama koje opravdavaju ono što je u bočici. Smilje je u ovom trenu vodeći sastojak proizvoda koje koristim, počevši od mog seruma, dnevne kreme i pilinga. Specifičnog je mirisa i tako lijepo opušta kožu, a to vam prija nakon korištenja preparata koji nužno imaju i hemijske sastojke. Trenutno testiram proizvode kozmetike Gloria, koji nose #madeinbih etiketu i to je ono što od srca podržavam, a vidim i da je moja koža također zahvalna” – izjavila je Erna.

Sarah je odnedavno i mama četvoromjesečne bebe, te pored svoje kože mnogo pazi i na njegu kože svoje bebe. Otkrila nam je da joj najbolje odgovara prirodna kozmetika u kombinaciji sa zdravom ishranom.

”Volim da se njegujem, te mnogo vjerujem u onu izreku da ljepota dolazi iznutra. Na prvom mjestu mi je zdrava i prirodna ishrana, unos dovoljne količine tečnosti i dosta vježbanja. Prije sam letjela kupiti što skuplje kreme misleći da će time učinak biti bolji, ali nedavno sam otkrila brend iz naše zemlje koji je cjenovno prihvatljiv a svi sastojci prirodni. Tajna je zaista u tome da njega kože bude što jednostavnija i prirodnija. Ujutro koristim dnevnu kremu od smilja koja mi se pokazala izuzetnom, a navečer mi je najvažnije dobro skinuti šminku i očistiti lice, te staviti laganu kremu oko očiju i kremu za lice. Posljednjih nekoliko dana koristim proizvode Gloria prirodna kozmetika i za sebe i za bebu i veoma sam zadovoljna.”

Erna nam je također otkrila i trik za specifičan hajlajter, koji je trenutno svjetski trend kada je make up u pitanju. “U ovim ne tako sunčanim danima, dok nam koža još uvijek nije osunčana, stavim par kapljica seruma od smilja u BB kremu ili puder, te tako dobijam prirodno sjajnu, a ne strogo matiranu kožu. A pošto se glossy usne vraćaju na velika vrata, jednostavno prstima natapkam i usne preko mat karmina, da dobiju prirodnu svježinu i pobjegnem od dosadnog mat izgleda.”

Podijelite