19. Novembar 2019.

Vrijeme je darivanja, pa darujte sebi savršenu kosu ove zime

Dok je izmjena godišnjih doba neodoljivo zadovoljstvo za posmatrati, taj prirodni fenomen ipak nije pretjerano nježan kad je u pitanju zdravlje naše kose. Njen rast i izgled u potpunosti su podložni uticaju godišnjih doba, a zima zna biti posebno oštra, ostavljajući kosu suhom, ispucalom i umrtvljenom. Međutim, kako je zima doba godine u kojem smo posvećeni ispunjavanju želja i darivanju, najbolja osoba sa kojom možete početi ste vi sami.

Baš kako je u zdravlje i ljepotu tijela i kože potrebno uložiti vrijeme i trud, isto vrijedi i za kosu. Njoj je potrebna hidratacija, hrana vrhunske kvalitete i ekskluzivna njega, kako bi mogla uzvratiti ljepotom i besprijekornim sjajem tokom cijele godine. Zato su, vođene ovim saznanjem, Gloria Galić Volarić, vlasnica brenda prirodne kozmetike Gloria i Marina Spasojević, poznata kao clean beauty influencerica Dia Mara, zajedno kreirale dva, po svemu posebna proizvoda. Priroda, iskustvo, znanje, kreativna vizija i ljubav, osnovni su sastojci saradnje koja je prvi put na domaće tržište donijela revolucionaran pristup prirodnoj njezi kose. Rezultat ove saradnje brižno je pohranjen u pakovanjima nove generacije prirodnih proizvoda za njegu i zaštitu kose kao Maska za obnovu kose i Serum za jačanje kose, koji vam stoje na raspolaganju na policama svih dm trgovina širom BiH, kao i za online narudžbe u našoj Internet prodavnici. Ovi proizvodi nose potpis Gloria x Dia Mara, kao obećanje da od sada imate priliku da svojoj kosi svakodnevno priuštite ekskluzivni tretman, hranjive sastojke visoke kvalitete i dugoročnu zaštitu.

U jedinstvenu recepturu ovih proizvoda uloženo je mnogo istraživanja, vremena, saradnje, ljubavi i jedan sasvim poseban, rijedak i nemjerljivo vrijedan sastojak: dragulj među biljnim sirovinama – murumuru maslac. Upravo zbog njega, maska za obnovu kose i serum za njeno jačanje mogu biti sve što ćete iskoristiti ove zime da bi suhoj kosi poklonili vlažnost i hranu, a oštećenoj njen stari sjaj, elastičnost i zaštitu. Uspješnost ove misije, između ostalih sastojaka, garantiraju i biljno ulje brokule koje će spriječiti pucanje vrhova, biljno ulje argana koje će nahraniti tjeme, te vitamin E koji potiče rast kose. Dugoročnu zaštitu, vlasi kose će dobiti zahvaljujući posebnom ovojnom sloju koji je nešto poput silikona, samo potpuno čist, siguran i prirodan. Redovno korištenje ovih proizvoda, posebno u zimskom periodu, biće sasvim dovoljno da zauvijek promijenite izgled kose, čineći ju iznimno sjajnom, ujedno jačajući svaku pojedinu vlas. Vaša kosa će postati savršenstvo bez mane, oštećenja, pucanje vrhova i opadanje će postati stvar prošlosti, a nepodnošljiva lakoća raščešljavanja svilenih vlasi će biti vaša nova stvarnost.

Podijelite